Nicuşor Dan: PMB va semna un contractul cu Astra pe 100 de vagoane de tramvai

Foto: news.ro

Nicuşor Dan a declarat că Primăria Capitalei se pregăteşte să semneze contractul cu  compania Astra Arad pentru furnizarea a 100 de vagoane de tramvai. De asemenea,  va fi lansată şi licitaţia pentru autobuze electrice, tot cu bani europeni.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Primăriei Generale, edilul a specificat „Pe zona de transport ne pregătim să semnăm contractul cu Astra Arad pe 100 de vagoane de tramvai. E un contract pe bani europeni de 20 milioane euro. Pentru că s-au scurs nişte ani de la momentul ofertei pentru tramvaie şi pentru că preţurile au crescut e nevoie de nişte discuţii tehnice pentru ca acest contract să poată fi onorat de Astra Arad. Acesta e  motivul pentru care nu am semnat acest contract până acum. Astra Arad a reînoit garanţia, deci putem să semnăm acest contract. A existat o licitaţie organizată de STB pentru 40 de tramvaie cu o societate din Paşcani. Contractul a fost anulat în septembrie pentru că nu existau bani nici în bugetul de investiţii al STB, nici al Primăriei Capitalei şi banii aceştia nu îi aveau pentru că şi aici nu e vina fostei administraţii, pentru că a existat un raport al Curţii de Conturi care a spus că nu se poate ca o societate comercială să facă licitaţii pe bani care nu sunt ai ei”. 

Cu această ocazie, Nicușor Dan a mai specificat că, în curând, se va lansa şi licitaţia pentru autobuze electrice.

„Vom lansa licitaţia pentru autobuze electrice cu bani europeni. Principala problemă e că preţul stabilit în caietele de sarcini nu a stimulat marii operatori să participe la licitaţii. Şi ce trebuie să facem e să trecem la 500.000 de euro. Acesta e preţul pe un autobuz electric, pentru a aveam oferte de la marii operatori care produc autobuze în Europa şi vă asigur că nu vom pierde aceşti bani europene”, a completat Dan.