Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea de prejudicii financiare aduse Capitalei

Foto: hotnews.ro

Deputatul independent Nicuşor Dan susține că demersurile pentru fuziunea companiilor municipale ar avea scopul de a amesteca raportarea financiară şi operaţională a acestora şi de a prelua oamenii cu funcţii de conducere din societăţile comerciale fără activitate relevantă, scrie dcnews.ro.

,,Gabriela Firea propune în şedinţa Consiliului General de vineri începerea fuziunilor între mai multe dintre companiile pe care le-a înființat. Operaţiunea are două scopuri: 1 – Să amestece raportarea financiară şi operaţională a mai multor companii, pentru a nu fi evidente nici pierderile, nici activitatea dezastruoasă a acestora; 2 – Să preia oamenii cu funcții de conducere din companiile fără activitate relevantă, care ar trebui desființate, şi să le dea aceleaşi salarii în alte companii’, precizează Nicușor Dan într-un comunicat.

Acesta mai susține că ,,cea mai bizară” fuziune este absorbirea companiei de pază de către compania medicală şi că ,,nu există nicio justificare rezonabilă” pentru această măsură, deoarece societăţile au obiecte de activitate diferite. ,,Sunt fireşti fuziunea dintre compania de parcuri şi compania de întreţinerea arborilor şi fuziunea dintre compania de construcţii şi compania de consolidări. A fost absurdă de la început construirea de companii separate pentru aceste activităţi. Companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea au adus prejudicii financiare considerabile Bucureştiului. Voi prezenta în curând un bilanţ financiar şi operaţional al acestora”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Opt companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi comerciale, conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei din 10 aprilie a Consiliului General al Capitalei.