24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicușor Dan: Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia Cișmigiu și Herăstrău

Foto: Inquam Photos, Facebook

“Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău”, a transmis, vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, potrivit unui comunicat Digi24.  În continuare el a mai  adăugat că edilul de sector Clotilde Armand “are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru”.

Această declarația  a primarului general al Capitalei vine după ce Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul de preluare în administrare a Parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu.

“Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”, a transmis, joi, prin intermediul unei postări pe  Facebook, Clotilde Armand.

Conform primarului Sectorului 1, lucrările de investiții  care au fost propuse  pentru  parcul Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii).

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.