13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Lucrări pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare, scoase la licitaţie

Foto: Agerpres

Astăzi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat  începerea  unei  licitaţii  pentru  lucrări la reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare.

“După mai mulţi paşi procedurali începuţi în februarie, lucrările pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de reţea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei. Lucrările sunt împărţite în patru obiective de investiţie. Aşteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie”,  se arată într-un mesaj pe care l-a postat  Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

Edilul a specificat că  această licitaţie  a venit ca  urmare a discuţiei pe care a avut-o în luna februarie cu firmele de construcţie din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat priorităţile pe care le are în privinţa modernizării reţelelor termice din Bucureşti.

“Îmbunătăţirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru Bucureşti, iar cu această investiţie vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii şi apei calde”, a adăugat Nicuşor Dan.