26 mai 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Greva de la STB e ilegală, cu substrat politic

Foto: Agerpres

Joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat  că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic, al cărei principal responsabil ar fi chiar liderul sindical Vasile Petrariu, în acelaşi timp consilier municipal din partea PSD.

“Nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ şi avem dovezile în acest sens. Şi avem deja scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o. Şi este – dincolo de a fi o grevă organizată de sindicat – este o grevă politică al cărei principal responsabil este domnul Petrariu, consilier general PSD şi lider al sindicatului reprezentantiv. Şi avem şi dovezile şi plângerile penale împotriva domniei sale”, a arătat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, potrivit Agerpres.

În același timp, primarul general şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că şoferii STB “au căzut în plasa unor manipulări cu substrat politic”. El a făcut apel la şoferi să “înţeleagă gravitatea acţiunilor lor” şi să reia activitatea, deoarece este afectată viaţa a sute de mii de bucureşteni care folosesc în mod uzual transportul public.

“Vreau să le transmit şoferilor care participă la această grevă că sunt deschis la un dialog cu ei, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal. Îi aştept la discuţii, îi aştept să îşi desemneze reprezentanţi cu care să stăm de vorbă”, a spus Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul general a subliniat că exista obligaţia legală conform căreia, pentru servicii importante, precum transportul public, să fie asigurată o treime din activitate.

“Acţiunea în instanţă este scrisă, este depusă la Tribunalul Bucureşti de către STB, prin care solicită judecătorilor să constate că această acţiune este ilegală şi să dispună să reia lucrul. Va fi un litigiu pe care l-a iniţiat STB – fiind un conflict de muncă între STB şi angajaţii STB -, va fi o cerere de intervenţie din partea Municipalităţii, care este şi ea scrisă, pentru că această grevă afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”, a mai spus el.

Cu această ocazie, primarul general a mulţumit Metrorex pentru că a suplimentat transportul, iar Poliţiei şi Jandarmeriei pentru faptul că s-au mobilizat în vederea informării populaţiei care aştepta în staţiile STB fără să ştie de grevă. Nicuşor Dan a atras atenţia asupra faptului că în timpul stării de alertă nu ar trebui organizate greve.

Print Friendly, PDF & Email