16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare; tratamentele vor dura şapte zile

Foto: Agerpres

Primarul general  al Capitalei, Nicuşor Dan  a anunțat că au început  operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală, iar tratamentele se vor desfăşura timp de o săptămână, de la periferie spre centru. 

“Ieri seară au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au loc în tot Bucureştiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9,00, şi vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi şi vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureştenilor la sfârşit de săptămână. Pentru deratizare, fiecare asociaţie de proprietari va fi anunţată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor. Activităţile de dezinsecţie şi deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii şi al toamnei”, se arată într-o postare pubilică pe Facebook.

El menţionează că şi-ar fi dorit ca Municipalitatea să înceapă mai devreme aceste operaţiuni , dar că situaţia financiară a primăriei nu a permis acest lucru.

“Aş fi vrut să începem aceste operaţiuni mai devreme, dar situaţia financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investiţiile blocate) ne-a forţat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoţi gunoiul de sub preş, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria îşi va îndeplini obligaţiile faţă de bucureşteni”, a precizat primarul general, potrivit Agerpres.