26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Am depus cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi

Foto: Nicuşor Dan Facebook

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a depus, luni dimineaţă, cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma solicitată de către PMB  se ridică la  11,2 milioane euro, fără TVA, bani care vor fi folosiți pentru achiziţionarea unor troleibuze moderne, cu autonomie extinsă.

„În numele municipalităţii, am depus azi dimineaţă cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri)”,  se precizează într-o postare scrisă de  Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Primarul general a susține că „e un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert”.
„Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti”, a completat Nicuşor Dan.
Print Friendly, PDF & Email