New York Times a inclus România pe lista destinațiilor de vizitat în 2020

FOTO: Guliver/ Getty Images

Cei dornici de o călătorie vor avea șansa să mai descopere noi destinații în 2020.  Iată că o destinație turistică din România a fost inclusă într-un top cu 52 de locuri de vizitat în 2020, ce a fost realizat de publicația New York Times, conform digi24.ro. Este vorba despre “Alpii Transilvaniei”, locul atât de lăudat de prințul Charles, care l-a supranumit „o comoară de neprețuit”. El este promovat alături de destinații cunoscute ca Bolivia, Washington, Paso Roble sau Sicilia.

Jurnalistul Gabriel Leigha a spus următoarele:“65% din pădurile seculare ale Europei se află în România. Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare”.

Cei de la New York Times îndeamnă publicul larg chiar să viziteze Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau o drumeție în munții Făgăraș, promovând Transfăgărășanul ca „o destinație în sine pentru pasionații de mașini”.

“Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri având în vedere că, în ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită”, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne”. 

Se consideră că numărul mare de turiștii care  ar putea veni la noi în țară va avea un impact pozitiv, transmițând un mesaj împotriva defrișărilor masive, au mai declarat jurnaliștii.