10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

New Delhi intră în lockdown din această seară

Foto: Profimedia Images

New Delhi intră în lockdown de luni seara, timp de o săptămână. Prin această decizie, autoritățile speră să țină sub control explozia cazurilor de COVID-19 şi să reducă presiunea asupra spitalelor, potrivit digi24.ro.

Decizia vine în contextul în care luni India a înregistrat un nou record de cazuri noi: 273.810 de contaminări în 24 de ore, aceasta fiind a cincea zi consecutivă în care ţara a depăşit 200.000 de noi infectări.

La Delhi, cel mai afectat oraş din această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în 24 de ore. Aproape o treime dintre cei testaţi au fost pozitivi. “Sistemul de sănătate din Delhi se află pe punctul de a colapsa. Situaţia COVID-19 este gravă”, a declarat şeful guvernului local Arvind Kejriwal.

“Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară, până lunea viitoare”, a precizat el.

Restricţii similare au fost deja decretate în alte părţi ale ţării, în special în statele Maharashtra (vest), unde se află capitala financiară Mumbai, şi Tamil Nadu (sud).