26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nereguli grave constatate în urma controalelor Gărzii Forestiere Suceava

Ministerul Mediului anunţă, marţi, că, în perioada martie – mai, s-au constatat nereguli grave în urma controalelor Gărzii Forestiere Suceava privind trasabilitatea materialelor lemnoase. Astfel, aproape 1.200 de metri cubi de lemne nu au circulat fizic. De asemenea, au fost găsite lemne fără documente care să le ateste provenienţa, potrivit news.ro.

”Controalele din perioada martie-mai a acestui an au evidenţiat că în cazul a unui număr de 37 avize de însoţirea a materialelor lemnoase, în baza cărora s-a tranzacţionat un volum total de 1187 mc, materialele lemnoase nu au circulat fizic. După efectuarea verificărilor, echipa de control a aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 66.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 213.800 lei, a fost confiscată valoric”, a transmis Ministerul Mediului.

În cazul unui operator economic destinatar al materialelor lemnoase, în urma comparării stocurilor faptice identificate în depozit cu stocurilor scriptice corectate, a rezultat o cantitate totală de 1420 mc materiale lemnoase fără provenienţă legală.

”În acest caz au fost implicaţi nu mai puţin de 14 operatori economici furnizori, iar avizele de însoţire au fost emise din şapte judeţe, respectiv Suceava, Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Harghita şi Mureş. Beneficiarul volumului de 1171 mc de material lemnos, ”transportat” în baza celor 37 de avize de însoţire, este un operator economic cu sediul social şi punct de lucru în oraşul Gura Humorului”, a mai transmis sursa citată.

Informaţiile înregistrate în aplicaţia SUMAL 2.0 referitoare la traseul înregistrat de către dispozitivul mobil care a însoţit transporturile, fotografiile încărcate de către transportator la momentul demarării transportului, corelate cu imaginile generate de camerele video fixe existente pe traseu, dar şi datele înregistrate de dispozitivul tahograf aferente mijloacelor de transport implicate în aceste activităţi, demonstrează că materialele lemnoase respective nu au ajuns fizic în depozitul societăţii din Gura Humorului.

Print Friendly, PDF & Email