Nelu Tătaru: Aglomerările de pe litoral ar putea deveni noi focare de coronavirus

 

Foto: facebook.com/guv.ro

Ministrul Sănătății a mers, astăzi, la Constanța, la spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Militar ROL 2. În cadrul vizitei sale, el a făcut următoarea declarație “Trebuie să respectăm acele principii de distanţare fizică, reguli de igienă. Spitalul este pregătit, dar odată cu creşterea numărului de cazuri şi a adresabilităţii în urgenţă foarte mare, de la o zi la alta, atunci o să avem o suprasolicitare şi a compartimentului de Terapie Intensivă, care este cel mai important”, potrivit hotnews.ro.

Nelu Tătaru a vorbit și despre situația care se regăsește în aceste zile pe litoral. El e de părere că aglomerările de pe litoral ar putea deveni periculoase și chiar s-ar putea transforma în noi focare de coronavirus, dacă oamenii nu respectă regulile. ”Există posibilitatea să devină focare (aglomerările de pe litoral -n.r.). În acest moment sunt cetăţeni care se reîntorc în acele teritorii, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a spus Tătaru atunci când a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.
Având în vedere externările la cerere, din această perioadă, a pacienților confirmați cu COVID-19, dar asimptomatici, Tătaru a menționat că în primele 2-3 zile aproximativ 550 de pacienți au cerut externarea, dar în ultimele zile numărul lor a scăzut.