Nave şi aeronave din Italia, Ucraina şi SUA vor participa la manifestările de Ziua Marinei de la Constanţa

Foto: news.ro

Mai multe nave și aeronave militare din Italia, Ucraina și SUA vor lua parte la manifestările organizate de ziua Marinei, pe 15 august, la Constanța. Potrivit news.ro, este vorba despre o navă-şcoală ucraineană, distrugătorul american USS “Porter”, aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion american de cercetare P8 Poseidon.

“Publicul spectator de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei va putea să admire în dispozitivul naval de pe mare, în plus faţă de navele militare româneşti, o navă-şcoală ucraineană din clasa Petrushka, precum şi distrugătorul american USS Porter. Secvenţele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forţelor navale şi aeriene române, precum şi de aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion american de cercetare P8 Poseidon”, au spus reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Garda de onoare va fi prezentă la Ziua Marinei Române 2019. Aceasta este formată din patru detaşamente de militari din Forţele Navale Române şi câte un detaşament de militari din Italia, Ucraina şi SUA, cu detaşamentul Asociaţiei “Tradiţia Militară” care va încheia formaţia.

Navele-şcoală ucrainene şi distrugătorul american au acostat, luni, în Portul Constanţa, pentru o escală de trei zile, timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral.