Nava Gărzii de Coastă s-a întors în țară după trei luni

Nava MAI 1101 a participat la misiunea “Poseidon 2019” timp de 3 luni. În tot acest timp, a participat la 89 de misiuni.  Foto: news.ro

3 luni. Atât a durat perioada în care nava maritimă MAI 1101, din dotarea Gărzii de Coastă, a participat la misiunea “Poseidon 2019”, organizată sub conducerea Agenţiei Europeane pentru Poliţia de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Polițiștii de frontieră din România au luat parte la 89 de misiuni și au supravegheat frontierele Europei din Marea Egee. Întregul exercițiu a avut loc în perioada 1 aprilie – 30 iunie.

La bord au existat două echipaje care au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, împreună cu celelalte state membre UE care au participat la misiune.“Poliţiştii de frontieră români au participat la 8 acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat, în total, 351 de persoane (126 de femei, 175 bărbaţi şi 50 de minori), care se aflau pe diferite ambarcaţiuni în apele Mării Egee, în încercarea de a ajunge în spaţiul european”, precizează Garda de Coastă într-un comunicat.

Și asta nu e tot! O altă navă românească a fost trimisă de Poliţia de Frontieră Română pentru a supraveghea frontierele europene, tot pentru o perioadă de 3 luni (1 iulie – 30 septembrie). Echipajul este format din 26 de poliţişti de frontieră.