Nășie Iridex-Negoiță, în numele gropii de gunoi Chiajna

Atacuri fără precedent la adresa reprezentantului cetățenilor, primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Daniel Tudorache, din partea grupului de interese organizat din care face parte Corneliu Pascu și Iridex, operatorul gropii de gunoi Chiajna care a poluat, a distrus sănătatea oamenilor și a otrăvit aerul Bucureștiului, așa cum arată numeroase articole de presă și reportaje din ultimii ani.

Așa cum anunțam în data de 22.04.2020 publicul cititor și nu numai prin articolul “Profitând de pandemie Negoiță a pus ochii pe groapa de gunoi Iridex din Chiajna“, pe piața deșeurilor din București și Ilfov a luat ființă un grup de interese organizat la nivel înalt, care prin fraudarea legii și pe seama sănătății populației are scopul de a dobândi în mod direct sau indirect controlul serviciilor de utilitate publică din domeniul deșeurilor pentru a realiza profituri sau avantaje injuste pentru sine sau pentru alții, prin metode specifice asocierilor de tip infracțional.

Agățându-se de structurile puterii, Iridex a făcut posibil ca beneficiarii direcți ai afacerii să fie și oameni politici importanți care au comis infracțiuni și acte preparatorii în vederea săvârșirii de infracțiuni în scopul de a menține funcționarea groapii de gunoi Chiajna și după expirarea perioadei contractuale cu PMB la data de 22.03.2020.

Anticipând expirarea contractului  Iridex cu PMB în data de 22.03.2020, având ca efect anularea licenței ANRSC (anunțată deja de această instituție) cât și retragerea autorizației de mediu de către APM București a operatorului de la depozitul Chiajna, datorită lipsei contractului de delegare, grupul de interese organizat a planificat cu mult timp înainte toată strategia menținerii în continuare a activității gropii de gunoi care aduce venituri considerabile, chiar cu riscul fraudării legii.

Și pentru a arăta cititorilor noștri acest fenomen social grav privind premeditarea unor operațiuni ilegale în folosul grupului de interese organizat, această organizare se realizează și în familie și cu sprijinul celor care sunt departe de ochii presei dar care sunt aproape de acestă afacere murdară.

Ionuț Negoiță, fratele primarului Robert Negoiță, este în anul în care a hotărât să ia decizii importante și extreme, gen vânzarea clubului Dinamo dar și căsătoria civilă și religioasă cu aleasa inimii. Prima opțiune privind alegerea nașilor a fost tot aceea a vechilor nași, celebra familie de primari, dar apelând la Oracolul din Voluntari, Ionuț Negoiță a fost refuzat de la prima încercare din rațiuni de imagine și campanii electorale viitoare. Locul nașilor a fost repede înlocuit de familia Pascu Corneliu, proprietarul Iridex Group care administrează depozitul de deșeuri Chiajna, împreună cu a doua pereche de nași, familia Alessandrei Stoicescu de la Antena 3, care a făcut multe campanii de prezentare a depozitului Chiajna în culori de multe ori mistificate. Și pentru ajuta ca nașul Pascu de la Iridex și fratele ginerelui, Robert Negoiță să introducă afacerea depozitului de deșeuri de la Chiajna în familie, Oracolul de la Voluntari a împărtășit acestora din înțelepciunea sa remarcabilă dar și din secretele butonului nuclear de la PMB pe care îl deține permanent și îl poate activa oricând, chiar și noaptea în pat.

Astfel, ca pe o tablă imensă de șah, au fost premeditate următoarele etape:

Etapa 1 a presupus programarea Hotărârii Consiliului General a Municipiului București nr. 101 din data de 23.03.2020,  privind trecerea responsabilității depozitării deșeurilor de la PMB către primăriile de sectoare. Conducerea PMB a avut în această etapă un rol activ și focusat, chemând funcționarii publici în plină pandemie și în ziua de vineri în data de 20.03.2020 după orele de program pentru a realiza documentația necesară Hotărârii Consiliului General a Municipiului București iar ulterior, în regim de urgență în data de 23.03.2020, încălcând normele ordonanței militare, a organizat votarea proiectului. În acest fel, contractul încheiat între Iridex și PMB, care nu mai putea fi prelungit de această instituție, urma să fie prelungit în baza Hotărârii Consiliului General a Municipiului București premeditate de către o primarie de sector și anume de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, personaj care face parte din grupul de interese organizat.

Etapa 2 a presupus programarea prelungirii cu o lună a contractului dintre Iridex și PMB, expirat în data de 22.03.2020, efectuată de conducerea PMB, pentru a da posibilitatea lui Robert Negoiță să-și organizeze procedurile interne ca urmare a Hotărârii Consiliului General a Municipiului București privind semnarea contractului cu Iridex pentru groapa de gunoi Chiajna.

Etapa 3 a presupus programarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 3  prin care se fie împuternicit Robert Negoiță să semneze contractul cu Iridex. Hotărârea a fost adoptată în data de 08.05.2020.

Dar cum infracțiunea  perfectă nu există și nu poți  totuși programa încălcarea perfectă a legii, Robert Negoiță a descoperit că nu poate semna un contract legal cu Iridex pentru groapa de gunoi Chiajna, indiferent de hotărârile de consiliu general sau ale sectorului 3, decât în urma organizării unei licitații publice în vederea atribuirii unui contract de delegare. Aceasta este legea serviciilor de utilitate publică, situație confirmată și de “Il consigliere della famiglia“ Speranța Cliseru care a fost convocată pentru expertiza sa în domeniul administrației publice.

Toți nașii, unii nuntași și unii beneficiari reali ai afacerii sunt persoane inteligente și își dau seama că ceea ce au pus ei la cale este o afacere penală flagrantă care poate distruge poziții existente și afecta campanii electorale viitoare. “Il consigliere della famiglia“ Speranța Cliseru adusă să confirme cu expertiza sa așa zisa legalitate a operațiunii, pentru liniștea nopților tot mai agitate ale nuntașilor tulburați de frici și incertitudini, nu a reușit să furnizeze relaxarea grupului de interese organizat, confirmând acestora încălcarea flagrantă a legilor.

Corneliu  Pascu de la Iridex în calitatea sa de naș având susținerea forței din spatele său dar și pentru a câștiga timp valoros în vederea punerii în aplicare a întregii strategii, a trecut la amenințări dezlănțuite împotriva tuturor oponenților depozitului Chiajna, inclusiv cu plângeri penale la adresa primarului sectorului 1 Daniel Tudorache, apărătorul cetățenilor afectați. Pe lângă amenințări furtunoase și plângeri penale, Corneliu Pascu a lansat o serie de oferte lamentabile de preț către primăriile de sector, care sunt în afara normelor licenței ANRSC pe care nu o mai deține în momentul de față pentru groapa de gunoi Chiajna, cu scopul de a semna cât mai rapid un contract care să salveze activitatea ilegală desfășurată în prezent. Dacă se mai continuă operarea depozitului de deșeuri Chiajna în acest moment fără existența unui contract valabil de delegare cu PMB și fără licență ANRSC, Iridex încalcă mai multe articole de lege din codul penal iar administratorii acestui depozit pot suferi condamnări penale pentru practicarea unui serviciu de utilitate publică fără licență.

În actualul context al scandalului imens pe tema poluării și a gropilor de gunoi dar și legat de finalizarea contractului dintre Iridex si Primăria Municipiului Bucureștiului pentru gropa de gunoi Chiajna la data de 23 martie anul curent, ministrul mediului Costel Alexe a făcut în repetate rânduri acuzații directe la adresa conducerii PMB  pentru poluarea și contaminarea locuitorilor din nordul capitalei ca urmare a prelungirii în mod ilegal a contractului dintre PMB și Iridex, gestionarul gropii Chiajna, cu o luna de zile până la 23 aprilie 2020.

În urma acestor dezvăluiri importante pentru cititori și societate așteptăm un eventual drept la replică al domnului Corneliu Pascu de la Iridex și a altor persoane vizate și sugerăm să ne explice printre alte detalii tehnice și performanțe ecologice, amănunte privind apartenența și relaționarea la grupul de interese organizat cât și nivelul politic la care acest grup a penetrat.

Cetățenii Capitalei vor asista zilele următoare la meciul din finala campionatului ecologic al celor două echipe care va provoaca multe emoții și va da multe speranțe. Echipa Corneliu Pascu și Robert Negoiță având în spate tot grupul de interese organizat care urmărește menținerea activității gropii de gunoi de la Chiajna și echipa primarului Daniel Tudorache având în spate pe cei peste 100.000 de bucureșteni care vor să obțină un aer curat bun de respirat.

Să sperăm ca binele învinge.