Muzicieni din toate ţările lumii reuniți în Earth Orchestra

Foto: news.ro

O premieră în istoria muzicii contituie alăturarea a 197 de interpreţi, câte unul din fiecare ţară,  care  astfel au format o orchestră, cu scopul de a arăta cum oamenii pot transcende barierele fizice şi culturale pentru a se reuni.

Această orchestra a înregistrat cântecul „Together is Beautiful” în diferite locuri din lume şi, împreună cu un documentar care spune poveştile unora dintre muzicieni, a fost lansat vineri, potrivit news.ro.

A fost nevoie de 3 ani pentru a se realiza acest proiect. În mai 2019, 57 dintre cei 197 de membri ai orchestrei s-au întâlnit la Abbey Road Studios din Londra pentru pregăti baza lucrării lansate.

Proiectul a fost supervizat de compozitorul George Fenton, premiat cu BAFTA, dar mulţi muzicieni au improvizat în jurul melodiilor şi temelor lui,  reuțind să combine  stiluri muzicale şi folosindu-se de instrumente caracteristice ţărilor lor.

„The Earth Orchestra este cea mai mare şi, în viziunea mea, cea mai semnificativă orchestră din istorie. Disponibilitatea acestor oameni talentaţi şi diverşi de a participa spune totul. Este simplu şi profund. Un bun motiv pentru a scrie muzică şi o onoare să iau parte la asta”, a transmis Fenton.

Contrabasistul român Michael Creţu a declarat că a simţit că piesa este exact de ce are nevoie lumea acum – „mai multe colaborări cu toată lumea”.

Piesa este acum disponibilă pe platformele de streaming iTunes, Apple Music şi jpc.