17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Muzica de balet din „Faust”, interpretată la Sala Radio

Foto: Cristian Oroşanu

Un concert cu muzica de balet din „Faust” în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, sub îndrumarea lui Cristian Oroşanu, va avea loc vineri, la ora 19:00, în Sala Radio.

Oroşanu, a cărui carieră cuprinde colaborări  fenomenale cu apreciate orchestre europene precum Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine, Deutsche Symphonie Orchester Berlin, Tonhalle Zurich şi BBC Scottish Orchestra, va dirija capodopera compozitorului francez Charles Gounod, una dintre cele mai des cântate opere din toate timpurile.

Inspirată de celebra tragedie semnată de Goethe, opera lui Gounod a avut premiera absolută la Paris, la Teatrul Liric, în martie 1859. După ce creaţia a fost apreciată în întreaga Europă, fiind montată inclusiv pe scena de la Scala (Milano), s-a luat decizia ca opera să fie cântată şi pe scena Operei din Paris. Însă pentru a răspunde convenţiilor instituţiei, Gounod a trebuit să facă ajustări creaţiei sale, una dintre ele însemnând adăugarea unei partituri de balet.

Programul serii este completat de Concertul pentru orchestră de coarde, semnat de compozitorul Paul Constantinescu, şi Concertul în mi minor pentru violoncel şi orchestră, creaţie a muzicianului englez Edward Elgar, la care solist va fi violoncelistul Răzvan Suma, potrivit unui comunicat News.ro.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email