Municipiul Sibiu, nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene

 

Este al doilea an consecutiv în care municipiul Sibiu a fost nominalizat, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Competiţia pentru stabilirea topului final este în  desfășurare în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă Primăria oraşului.

Cele mai bune destinații  se vor stabili în funcţie de voturile primite de fiecare oraş participant, Sibiul putând fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in.

Potrivit sursei citate, Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie pentru a-l promova şi  totodată a-l menţine în atenţia turiştilor.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat că în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations au fost evidenţiate centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, dar și  gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă.

“Apariţia vaccinului anti-COVID-19 ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, potrivit Agerpres.

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se numără Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

Anul trecut, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate în cadrul acestui top.