18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Municipiul Cluj-Napoca va achiziţiona 18 autobuze electrice

Foto: Agerpres

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că vor fi achiziţionate 18 autobuze electrice pentru legătura municipiului cu comuna limitrofă Floreşti, printr-o finanţare  ce va ridica la 16 milioane de euro obţinută prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Încă 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca şi Floreşti, cu finanţare din PNRR. Valoarea contractului: peste 16 milioane euro. A fost adjudecată licitaţia. 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 metri şi capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitaţia adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 lei şi cuprinde, pe lângă vehicule, 6 staţii de încărcare rapidă şi 18 staţii de încărcare lentă. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Floreşti şi rutele din municipiu, în funcţie de gradul de necesităţi. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca”, a declarat edilul Emil Boc, potrivit unui comunicat Agerpres.

În plus, pe lângă cele 18 autobuze finanţate prin PNRR, alte 22 de autobuze electrice sunt stabilite vor sosi la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaţionale de finanţare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.

Autobuzele vor avea o capacitate totală de transport de 131 persoane, din care 44 pe scaune, vor avea spaţiu pentru fotolii rulante şi rampă de acces.

Print Friendly, PDF & Email