23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Municipalitatea dă startul înscrierilor în programul “Vacanţă activă în Bucureşti”, destinat copiilor cu părinţii la serviciu

Foto: proedus.ro

Municipalitatea a anunțat că a dat startul înscrierilor în programul “Vacanţă activă în Bucureşti” care visează  copii cu părinţi la serviciu în intervalul 12 – 23 aprilie, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti transmis de Agerpres.

Mai exact, în intervalul de vacanţă suplimentară faţă de cea şcolară iniţială, Primăria Capitalei va pune în mod gratuit, la dispoziţie 5 spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani. Este vorba despre Muzeul Copiilor, hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.

 Trebuie subliniat faptul că programul este destinat copiilor cu ambii părinţi la serviciu sau cu părinţi la muncă, în cazul celor din familii monoparentale, dar nu se adresează celor cu părinţi în telemuncă. Pentru înscrierea în program, părinţii vor semna o declaraţie pe proprie răspundere că sunt la serviciu în această perioadă.

Înscrierile se fac începând de luni, iar confirmarea va fi primită în intervalul 8 – 9 aprilie. Participaţii vor fi acceptaţi în ordinea înscrierii.

Pentru a beneficia de el este nevoie de completarea unui  formular şi  consultarea condiţiilor de înscriere  care se regăsesc pe site-urile https://www.cantusmundi.com şi https://www.proedus.ro.

Informaţii suplimentare se mai pot solicita şi la numere de telefon: 0310 699 531 – de luni până vineri, în intervalul orar 10,00 – 18,00, pentru Muzeul Copiilor şi hub-ul educaţional Proedus de la AFI; 0751.186.008 – de luni până duminică, în intervalul orar 9,00 – 20,00, pentru Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.

Este important de menționat că fiecare copil va avea acces la o singură grupă şi într-un singur interval orar, în acelaşi spaţiu pentru care optează prin formular. 

În cadrul acestui program, copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa actori profesionişti din sectorul public şi privat.