24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Municipalitatea a intensificat tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele unde s-a semnalat prezenţa virusului West Nile

Foto: Agerpres

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat încă de miercuri tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile – Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi.

Poreivit  unui comunicat al Municipalităţii transmis de AGERPRES, PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie.

De asemenea, Compania Municipală Eco-Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor dintre cele 14 tratamente programate pentru anul acesta şi au anunțat că acţionează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Circului, Floreasca, Naţional, Alexandru Ioan Cuza etc.

Campania se desfăşoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din Bucureşti.

De asemenea, în zilele următoare, acţiunea de dezinsecţie se va desfăşura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi dintre blocuri, pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire etc.), precum şi în reţelele de termoficare aparţinând Companiei Municipale Termoenergetica.