Muncitorii români din construcții se întorc în țară

Creșterea economică și majorarea salariilor din construcții, un domeniu în continuă dezvoltarea în țara noastră  îi determină pe românii din străinătate să revină acasă.  Foarte mulți români  au plecat în alte țări în căutarea unui trai mai bun și au ajuns  să lucreze pe șantierele din Europa.
În prezent,  firmele care recrutează muncitori au anunțat că au început să angajeze tot mai mulți români care s-au întors din țări ca Spania sau Marea Britanie, conform observator.tv.
În această vară, foarte mulți români au hotărât să se întoarcă acasă definitiv.  De când s-a majorat salariul minim la 3 000 lei brut, de la începutul acestui an, pentru foarte mulți Vestul Europei nu mai reprezintă singura opțiune pentru un venit mai bun. Mai cu seamă că în țările din Europa o mare parte din salariul pe care îl câștigau se ducea pe chiria pe care trebuiau sa o plătească.
Cu toate acestea, criza forței de muncă  de la noi nu este rezolvată.  În prezent, în jur de 300 de mii de muncitori lucrează în construcţii, dar mai este nevoie de încă 100 de mii în acest domeniu.