Simona Halep, decorată de Patriarhie cu Ordinul “Crucea Patriarhală”

Patriarhul i-a oferit Simonei și o Biblie “Centenar”. Campioana de la Wimbledon a fost însoțită de familie și apropiați.      Foto: ziarullumina.ro

Patriarhul Daniel a decorat-o, astăzi, pe Simona Halep cu distincția cea mai înaltă a Patriarhiei Române, Ordinul “Crucea Patriarhală” pentru mireni. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salonul Sfinților Români al Reședinței Patriarhale.

Patriarhul a ținut un discurs prin care a evidențiat faptul că, după fiecare victorie, Simona Halep își face semnul Sfintei Cruci. “Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, preţuieşte foarte mult faptul că mărturisiţi în public prin semnul Sfintei Cruci credinţa creştină ortodoxă şi prin aceasta arătaţi că reprezentaţi cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic şi talentat. Vă dorim ani mulţi, cu sănătate şi bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a urat patriarhul, potrivit basilica.ro.

Patriarhul Daniel a felicitat-o pe Simona Halep, în cadrul ceremoniei de la Patriarhia Română. Foto: hotnews.ro

Campioana a fost extrem de emoționată și s-a declarat onorată, mulțumind pentru distincția primită. “Totdeauna mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit şi pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ. Slavă Domnului şi Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi!”, a spus Simona, în cadrul ceremoniei.

Potrivit cotidianului L’Equipe, Simona Halep a fost primită ca un star rock pe Arena Națională. Aceasta a fost așteptată cu multă căldură și sărbătorită de un stadion întreg.