Modificări importante pentru șoferii de Uber, Bolt, Clever Go sau Yango

Foto: startupcafe.ro

Persoanele care câștigă bani prin practicarea transportului de persoane folosind aplicații de ridesharing, precum Uber, Bolt, Clever Go sau Yango, vor beneficia de o perioadă de grație mai lungă la obligația de a obține autorizație de transport alternativ. Potrivit startupcafe.ro, această decizie vine în urma unor modificări legislative adoptate de Senat.

Inițial șoferii care practică transport în sistem ridesharing aveau termenul de 1 noiembrie 2019 pentru a-și îndeplini obligația de a obține autorizaţia de transport alternativ. Prin modificările adoptate de Senat, termenul pentru această obligație urmează să se prelungească până pe 1 februarie 2020.

O altă modificare vizează veniturile operatorilor platformelor digitale: “Toate veniturile obținute în urma efectuării de transport cu autoturism și șofer alternativ inclusiv veniturile operatorilor platformelor digitale provenite din activitatea efectuată pe teritoriul României sunt impozitate în conformitate cu legislația fiscală în România”, prevede amendamentul admis de comisiile de transport și de comunicații din Senat.

Mai mult, conform unui alt amendament admis de senatori, operatorul platformei digitale va trebui să aibă o filială înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, prin care se derulează activitățile comerciale în România.

De altfel, a fost eliminată obligația ca autoturismele care efectuează transport alternativ să aibă maxim cinci locuri.