Mobile World Congress a fost anulat în acest an

Foto: news.ro

O dată cu răspândirea și temerile provocate de coronavirus, organizatorii Mobile World Congress au luat decizia să anuleze ediția din acest an, potrivit new.ro.

GSM Association, organizaţia care se ocupă cu organizarea celui mai important târg de tehnologii şi dispozitive mobile, a hotărât să renunţe chiar aproape în ultimul moment la  ediţia din acest an.

CEO-ul GSMA, John Hoffman, a oferit o declarație prin care spunea că organizarea ediţiei din 2020 a Mobile World Congress (MWC) a devenit imposibilă din cauza că există foarte multe temeri privind răspândirea coronavirusului. Conform planului inițial MWC 2020 ar fi trebuit să aibe loc în perioada 24-27 februarie, ca în fiecare an, la Barcelona.

Decizia de acum vine în contextul în care foarte multe companii au anunţat de curând că nu vor veni la MWC exact din acelaşi motiv: coronavirusul. Dintre aceastea se pare că până acum LG, ZTE, Ericsson, Nvidia, Intel, Sony, Amazon, Cisco, Nokia, NTT Docomo şi Vivo sunt companii care şi-au anunţat retragerea înainte ca GSMA să declare anularea târgului.

O dată cu decizia de anulare a MWC, se preconizează va aduce pierderi de 500 milioane de dolari pentru oraşul gazdă, Barcelona.

Este cunoscut faptul că până acum coronavirusul a ucis peste 1.000 de oameni şi peste 42.000 de persoane au fost infectate. Deşi cele mai multe cazuri sunt în China, infecţii au fost raportate până acum în cel puţin 25 de ţări.