20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

MNAR a lansat trasee educative online: Patru lucrări cu tematică mitologică în Galeria de Artă Europeană

Foto: news.ro

Muzeul Naţional de Artă al României a lansat primul traseu educativ online, care cuprinde  lucrări  de artă în care sunt reprezentați Hercule, Apolo, Venus şi Tezeu. Acesta se numește “Zei şi eroi”, potrivit unui comunicat news.ro.

Doritorii  vor putea să studieze lucrări precum: “Lupta lui Hercule cu centaurul Nessus” de Luca Giordano, “Venus şi Amor” de Lucas Cranach cel Bătrân, “Apolo şi Dafne” de Franz Wouters şi “Tezeu şi Minotaurul” de Antoine-Louis Barye.

Scopul principal al programului este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu.

Organizatorii au planificat ca în fiecare zi de sâmbătă, un nou traseu să apară pe site şi pe pagina de Facebook a MNAR.

Mai trebuie menționat faptul că traseele ARTfel, disponibile pe site-ul instituţiei, www.mnar.arts.ro, la secţiunea „învaţă – trasee”, sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descărcat gratuit pe telefonul mobil sau tipărit înainte de vizita la muzeu.

De asemenea, copiii se vor bucura şi de activităţile special gândite pentru ei: desenat, joc de roluri, vânătoare de indicii şi alte surprize.

De altfel, în perioada  următoare, alte galerii şi alte teme le vor oferi celor dornici un nou prilej să revină la muzeu şi să îl redescopere dintr-o nouă perspectivă ARTfel.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns