Mizerie și produse expirate pe litoral. Zeci de localuri amendate

18 restaurante, 4 unităţi tip fast food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie au fost amendate pe litoral. Foto: mediafax.ro

Mizeria și produsele expirate sunt tot mai des întâlnite pe litoralul românesc. În luna iulie, au fost efectuate controale în 242 de unități amplasate în principalele stațiuni turistice de la malul mării. Amenzile s-au ridicat până la 360.000 de lei. Principalele cauze sunt legate de condițiile de igienă necorespunzătoare sau comercializarea produselor expirate.

Potrivit mediafax.ro, au fost vizate în principal 88 de restaurante, 48 de magazine alimentare, 36 de baruri și 27 de unităţi tip fast food. Aceste unităţi sunt amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat mai multe nereguli. Printre acestea se numără ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

Abaterile de la legislație au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei. Mai bine de 36 de unități, printre care 18 restaurante, au fost amendate.