Mizerie de nedescris găsită în gările din România de inspectorii ANPC

Foto: digi24.ro

Inspectorii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului  au făcut mai multe controale în gările din România, unde au găsit o mizerie fără margini, scrie digi24.ro. Practic, ei au descoperit în gări pereţi plini de mucegai, scări măcinate şi care nu mai pot fi folosite, dar şi toalete insalubre cu un miros insuportabil.

Inspectorii ANPC au mai constatat că uşile toaletelor se închideau doar cu sfoară sau bucăţi de plastic, că sălile de aşteptare nu aveau scaune, iar rampele pentru persoanele cu dizabilităţi erau acoperite de zăpadă şi blocate de crengi. În unele săli de aşteptare, comisarii ANPC au găsit păsări, pentru că ferestrele imobilelor erau sparte.

Pe de altă parte, ANPC a verificat şi firmele care își desfășoară activitatea în apropierea gărilor, de la care au scos de la vânzare aproape 300 de kilograme de alimente. În aceste magazine erau vândute produse de patiserie expirate, pâinea era ţinută în saci menajeri, iar carnea în depozite pline de rugină.

În urma controalelor făcute, inspectorii ANPC au dat peste 200 de amenzi cu o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei.