21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Mircea Cărtărescu va citi în avanpremieră din romanul “Theodoros”, aflat în pregătire la Editura Humanitas

Foto: News.ro

Scriitorul Mircea Cărtărescu va citi, marţi, de la ora 19.30, în avanpremieră, din romanul “Theodoros”, aflat în pregătire la Editura Humanitas. Evenimentul  se va desfășura la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), potrivit News.ro. 

Trebuie menționar faptul că accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Romanul este disponibil pentru precomenzi cu autograful autorului pe site-urile Libhumanitas, Diverta, Libris, Cărtureşti. Livrarea va începe pe data de 18 noiembrie.

„N-am scris niciodată literatură ca să public cărţi, ci ca să trăiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă şi specială, o experienţă nouă ca o nouă îndrăgostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori şi ca o nouă boală).
Am trăit, scriind Theodoros, poveşti de dragoste, poveşti eroice, poveşti atroce, poveşti reale şi fantastice, voluptuoase şi crude, petrecute în spaţii geografice şi epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar şi cu un zâmbet ironic. M-am afundat pe cărările ce se bifurcă ale Bibliei, ale cărţii sfinte etiopiene Kebra Nagast şi ale Alixăndriei noastre, găsind în toate o expresivitate uimitoare şi fără sfârşit. În mijlocul pandemiei, al războaielor, al depresiilor şi decepţiilor zilei de azi, am avut nevoie să trăiesc o vreme în tăcerea de capelă zugrăvită cu sineală şi chinovar a unei lumi care se-ntoarce mereu, ca floarea-soarelui, către singurul lucru pe care-l preţuiesc cu adevărat, frumuseţea!, spune Mircea Cărtărescu.

Print Friendly, PDF & Email