Ministrul Sorin Cîmpeanu susține că este mulţumit de bugetul alocat Educaţiei

Foto: agerpres.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că este mulţumit de bugetul alocat Educaţiei pe anul 2021, adăugând că au fost acordate burse pentru elevi în valoare de 536 de milioane de lei, potrivit Agerpres.

,,Pentru condiţiile date, având în vedere că s-a respectat acea solicitare pe care am făcut-o de la bun început global – bugetul Educaţiei, bugetul Ministerului Educaţiei să fie mai mare în valoare absolută decât exerciţiul pe anul 2020 -, da. Pentru că bugetul Educaţiei, în ansamblul său, cuprinde pentru prima oară de la bugetul de stat burse acordate elevilor – 536 de milioane de lei, faţă de 270 milioane anul trecut”, a spus Cîmpeanu

Diferenţa esenţială, a menţionat el, este că cele 270 de milioane de anul trecut au fost constituite prin contribuţia exclusivă a autorităţilor locale. ,,Acum, aceşti bani vin de la bugetul de stat, pentru că avem prima oară cea mai semnificativă creştere a costului standard per elev, componenta destinată cheltuielilor materiale, o creştere de 25%, până acum au fost creşteri corelate cu inflaţia, doar şi pentru că elevii au iarăşi pentru prima dată acces nelimitat, cu gratuitate totală pe orice formă de transport. Da, sunt mulţumit cu ceea ce s-a realizat în condiţiile extrem de dificile din perspectiva construcţiei bugetului de anul acesta”, a susţinut Cîmpeanu.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2021 a fost lansat joi seară în dezbatere publică pe  site-ul Ministerului Finanţelor, acesta fiind configurat pe o creştere economică de 4,3%.

Joi, într-o emisiune televizată, Sorin Cîmpeanu arăta că bugetul Educaţiei este cu circa 3 miliarde de lei mai mare decât cel anul trecut.