Ministrul Sănătății va face o listă neagră! Vezi ce s-a întâmplat

Numele spitalelor care nu au investit banii alocați vor fi făcute publice! Acesta este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea!  Aceasta a spus că va face o listă neagră a spitalelor care au primit alocări bugetare pentru investiții și care, nici până în momentul de față, nu au demarat nici măcar procedurile aferente. Pintea a mai precizat că vor fi aplicate și sancțiuni.

„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Și nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătății sau consiliilor județene. Vorbim de spitalele sistemului public din România. Există niște măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi – pentru că nu sunt în subordinea ministerului – atunci vom transmite Consiliilor Județene ”, a spus Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății a spus și ce s-ar putea întâmpla cu fondurile pe care mai mulți manageri de spitale nu le-au folosit pentru investiții. ,,Banii sunt alocați și probabil că îi vom da înapoi la bugetul statului, dar eu sper să nu, ci îi vom da înapoi unor spitale precum Grigore Alexandrescu, care au proceduri, cu clauză suspensivă și care vor absorbi acești bani”, a concluzionat Sorina Pintea.