Ministrul Sănătății reclamă fapte penale la CNAS! Sorina Pintea anunță un raport pentru DNA

Declarații dure ale ministrului Sănătății, după ce cardul de sănătate stă blocat de 17 zile. În urmă cu puțin timp, Sorina Pintea a acuzat într-o conferință de presă că CNAS a blocat funcționarea sistemului, iar în urma acestui scandal va fi făcut un raport care va fi depus la DNA.

,,Atragem atenţia, ca Minister al Sănătăţii, asupra pericolelor la care este expusă această platformă informatică. Controlul început în luna iunie va fi finalizat în următoarele 7 zile şi vă pot spune cu certitudine că acest raport de control va fi depus la DNA. Din punctul meu de vedere, există fapte de natură penală. Sunt convinsă că instituţiile statului îşi vor face datoria. De 17 zile sistemul  nu a funcţionat, astăzi s-a dat drumul şi din păcate la ora 10,00 a început să înregistreze iar sincope. Se impun măsuri urgente. Sper ca toţi cei care au avut competenţe în a rezolva aceste probleme să înţeleagă că este o urgenţă, o problemă de securitate naţională şi să îşi ia rolul în serios”, a spus Pintea.

Cardul de sănătate este blocat de 17 zile. Sorina Pintea a anunțat că se va face un raport care va fi depus la DNA.         Foto: dcnews.ro

Ministrul Sănătății a mai precizat că  astăzi va demara o procedură de achiziție directă în sistem de urgență. ,, Nu putem verifica deloc calitatea de asigurat. Serviciul nu poate fi validat, nu poate fi decontat”, a mai spus Sorina Pintea.