23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Muncii: Sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, astăzi, la Suceava, că sistemul de salarizare ”este bătut în cuie” în acest an şi că nu vrea să le dea oamenilor așteptări false.

”Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta.”, a spus Raluca Turcan  în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Administrativ Suceava.

Ministrul a mai specificat că unele sporuri ar trebui să fie acordate în sume fixe și în plus ar mai fi nevoie de intervenții în grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate.

“Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional.Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a spus ministrul Raluca Turcan.

Lasă un răspuns