Ministrul Mediului susține accesul oamenilor pentru recreere în păduri

Foto: digi24.ro

Costel Alexe a spus că susţine modificarea Codului silvic, astfel încât să fie permis accesul liber al oamenilor pentru recreere în păduri, inclusiv cu bicicleta, potrivit news.ro.

Ministrul Mediului a vorbit şi despre amenajarea unor poteci şi trasee pentru mers, alergare şi biciclete, iar construirea lor va fi făcută cu „materiale prietenoase cu mediul pentru a nu polua”.

„Până acum, stimaţi români, accesul în fondul forestier era interzis, fără prea multe excepţii. Ne-am propus să schimbăm asta şi am introdus mai multe prevederi care reglementează inclusiv amenajarea în fondul forestier naţional de poteci şi trasee pentru mers, alergare şi biciclete, precum şi procedura de aprobare a realizării acestora. Este important să menţionăm că astfel de amenajări vom folosi materiale prietenoase cu mediul pentru a nu polua şi mai mult şi pentru a nu aduce atingere pădurii. Totodată, ele vor fi permise numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori sau defrişări şi se realizează din pământ, lemn sau pietriş”, a spus Costel Alexe.