Ministrul Mediului le cere primăriilor să asigure salubrizarea localităților

Foto: digi24.ro

Ministrul Costel Alexe a cerut primăriilor să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta le cere și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

„Le-am solicitat tuturor Unităților Administrativ Teritoriale din România ca, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 și OUG 195/2005, să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, precum și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza UAT”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului s-a arătat extrem de îngrijorat de felul în care arată la această oră centurile marilor orașe, zonele industriale și cele limitrofe, acestea fiind sufocate de deșeuri aruncate pe domeniul public, sau pe proprietăți private, focare știute de ani de zile, care reprezintă un real pericol pentru sănătatea publică.

Costel Alexe a mai specificat faptul că de la preluarea mandatului, acesta a primit și soluționat prin Comisariatele Județene al Gărzii de Mediu sute de sesizări din toată țara privind depozitarea neautorizată a deșeurilor.