3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Mediului anunţă un control naţional la toate platformele industriale

Toate platformele industriale vor intra într-un proces de control naţional, astfel încât să nu mai existe vreun risc de poluare sau de pierderi de vieţi omeneşti, a anunţat Tanczos Barna, ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

“Azi dimineaţă, la prima oră, am vorbit cu domnul ministru Bode pentru a face un control naţional pe toate platformele industriale unde există asemenea risc şi unde, împreună cu ISU, Garda de Mediu şi ISCIR, să verificăm toate instalaţiile care reprezintă sau pot reprezenta un risc major din punct de vedere al exploziei şi din punct de vedere al poluării mediului”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă se face o analiză privind numărul de platforme unde trebuie efectuat acest control. În opinia acestuia, este nevoie de un control suplimentar.

“Aceste platforme au avut autorizaţii în regulă, au avut, cel puţin la prima vedere, au avut reviziile făcute şi în ciuda acestui lucru s-a produs acest eveniment. Tocmai de aceea cred că este nevoie de o verificare în plus”, a argumentat ministrul Mediului.