Ministrul Justiției evită să spună dacă îl va revoca pe șeful DIICOT

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a spus că nu este un moment simplu pentru Felix Bănilă, dar orice instituție este dincolo de persoane. Foto: digi24.ro

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a evitat să spună dacă va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DIICOT, Felix Bănilă, scrie hotnews.ro. Birchall a precizat doar că că va anunța ,,fiecare pas la momentul respectiv”. ,,Nu e un moment deloc simplu pentru domnul Bănilă. Dar orice instituție e dincolo de persoane”, a spus ministrul Justiției.

Ana Birchall a mai ținut să precizeze că a avut discuții cu șeful DIICOT, Felix Bănilă, căruia   i-a spus că este inacceptabil modul în care s-a acționat vineri la locuința familiei Melencu. “I-am transmis că este important să respectăm legea, dar trebuie să avem respect și față de suferință și nu ne costă nimic să fim oameni. Mă interesează ca fiecare instituție să fie întărită pentru a putea acționa în orice situație”, a declarat ministrul Justiției.

Ana Birchall a adăugat că i-a cerut procurorului general un raport legat de intervenția de vineri a procurorilor la casa familiei Melencu.