Ministrul Finanţelor va prezenta bugetul pentru 2020 înainte de data de 20 decembrie

Foto: news.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a spus că bugetul pe anul 2020 va fi prezentat Parlamentului înainte de data de 20 decembrie, iar rectificarea bugetară va fi adoptată de către Guvern până la finalul lunii noiembrie, potrivit news.ro.

Acesta a confirmat că rectificarea bugetară va fi făcută cu un deficit de 4%: „De aceea am vrut să fiu foarte onest, să spun tuturor şi pieţelor internaţionale, toată lumea trebuie să ştie: asta este situaţia la acest moment. Într-o săptămână jumătate voi avea mai multe soluţii”.

Mai mult, ministrul a declarat că încearcă să corecteze greșelile PSD, în urma unor declarații ale membrilor acestui partid, precum că nu ar fi o nenoricire să fie depăşit pragul de 3% deficit bugetar.

Florin Cîţu a preferat să aducă informaţii reale despre economie pentru ca instituţiile internaţionale să nu penalizeze România.

Ministrul Finanţelor a declarat în prima sa conferinţă de presă ca ministru, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone, că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate.