Ministrul Educației a anunțat când se va relua școala. Vezi detalii

Foto: edu.ro

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat  ar putea fi organizate în luna iulie. Aceste anunțuri au fost făcute de ministrul Educației, Monica Anisie, care a mai precizat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea, scrie hotnews.ro.

,,Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai precizat că situația școlară se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Totodată, admiterea la facultate se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat după examenul de lincență sau disertație. „Toate aceste măsuri pe care le-am luat împreună cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Monica Anisie.