24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Culturii: Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi Sala „Ion Caramitru”

Foto: News.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat prin intermediul  Facebook că Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum în colo  Sala „Ion Caramitru” în memoria unei personalităţi care a fost „vizionar şi motor pentru cultură”.

„Ion Caramitru a fost un vizionar şi un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moştenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor şi a tuturor artiştilor din România, motiv pentru care am iniţiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru. Astfel, este un demers al recunoaşterii. Pino Caramitru îşi merită locul printre marii artişti ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creaţiile şi amintirile lăsate: Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie), Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra), Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra), Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara)”, apare în postarea  a scrisă de  Gheorghiu.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005.

În același timp. TNB a anunţat că începând de marţi, ora 11.00, publicul va avea acces în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional doar pentru a semna în cartea de condoleanţe.