Ministerul Turismului investește în Ocna Sibiului

Astăzi Ministerul Turismului a anunţat  că va investi în Ocna Sibiului.  7,6 milioane de lei vor fi alocați acestei stațiuni pentru modernizarea parcului balnear, amenajarea unui camping turistic şi a unui parc de rulote, conform news.ro.

Bogdan Trif, ministrul turismului a dat următoarea declaratie: ”Am semnat contractul de finanţare la Ocna Sibiului şi consider că astfel am făcut un pas important pentru ca staţiunea balneară Ocna Sibiului să redevină un adevărat punct de atracţie turistică. Aşadar, aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în staţiunea balneară Ocna Sibiului, iar Ministerul Turismului asigură o finanţare de 90% din investiţia de bază. Şi astăzi am găsit Ocna Sibiului plină de turişti pentru că mulţi dintre cei care vin aici cunosc efectele terapeutice ale celor 7 lacuri cu apă sărată din parcul balnear. Staţiunea are un potenţial turistic enorm datorită resurselor naturale. Aproximativ 200.000 de turişti ajung la Ocna an de an, dar sunt sigur că numărul acestora va creşte cu mult după finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat. În plus, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a unui pachet de şase străzi din staţiune prin programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvernul României, care asigură finanţarea în proporţie de 100%”.

Staţiunea balneară beneficiază şi de reabilitarea mai multor străzi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu bani de la Guvern.

De asemenea, Bogdan Trif a mai spus că mai are și alte planuri  pentru județul Sibiu: “Tot pentru judeţul Sibiu vor fi alocați bani de la Guvern şi pentru construcţia unei baze Salvamont la Păltiniş, o investiție pe care am ținut să o facem mai ales că de aceasta depinde siguranța turiştilor care ajung pe pârtia de schi de la Păltiniș. Insist să spun că zonele cu potenţial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităţilor locale”.

Această investiţie va cuprinde și crearea tuturor reţelelor de apă, canal şi de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum şi amenajarea unor locuri de joacă pentru copii şi construcţia unei clădiri administrative dotată cu duşuri, toalete, bucătărie, maşini de spălat şi spaţii de depozitare, după cum  informează Ministerul Turismului.