18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministerul Turismului, contract de finanțare pentru digitalizare

Foto: bursa.ro

Ministerul Turismului a semnat contractul de finanţare din fonduri europene nerambursabile 100%, privind eficientizarea activităţilor de autorizare şi control, dar şi digitalizarea activităţii instituţiei. Potrivit Agerpres, contractul valorează 11,8 milioane de lei.

Mai mult, proiectul va permite şi crearea registrelor electronice privind unităţile de cazare clasificate agenţiilor de turism, patrimoniului turistic, dar şi cel al numărului de turişti cazaţi în unităţile de cazare din România.

“Este necesar ca la nivelul Ministerului Turismului să existe o evidenţă electronică a turiştilor care ajung în unităţile de cazare de pe întreg teritoriul ţării noastre. Practic, fişa de cazare completată de fiecare persoană care ajunge într-un hotel sau o pensiune va fi transformată într-una electronică şi va fi raportată Ministerului Turismului”, a spus ministrul interimar al Turismului, Bogdan Trif.

Proiectul mai presupune și consolidarea capacităţii Ministerului Turismului de a asigura calitatea şi accesul la serviciile publice prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea online şi în timp real a tuturor categoriilor de autorizaţii emise.

Contractul de finanţare pentru implementarea proiectului are titlul “Eficientizarea activităţilor de autorizare şi control a operatorilor economici prin implementarea unui sistem informatic integrat dedicat”.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns