Ministerul Justiției lansează procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT

Foto: Facebook

Ministerul Justiției va lansa astăzi, 2 decembrie, procedura de selecție  a procurorului  general al României și pentru procurorii-șefi de la DNA și DIICOT. Acest anunț a fost adus în atenția publicului săptămâna trecută de ministrul justiției, Cătălin Predoiu, în prima conferință de presă de la preluarea mandatului, conform Hotnews.

“Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT”, a anunțat Cătălin Predoiu, ministrul justiției.

În cadrul conferinței, când a fost întrebat dacă actualii șefi ai DNA, Călin Nistor și Parchetului General, Bogdan Licu,  ar fi posibili favoriți pentru aceste funcții, Predoi a  dat următorul răspuns: “Dezmint categoric orice rezultat prestabilit. Invit pe toată lumea să participe la concurs, există toata disponiblitatea Ministerului Justiției să selectam cei mai buni oameni”.

Cât despre subiectul importanței criteriilor de integritate, cum este cea acadamică, Predoiu a spus că este de acord cu ce a susținut președintele Iohannis, iar criteriile ar fi  experiență, profesionalism și integritate. “Acestea sunt premise de la care plecăm”.

De asemenea, ministrul Justiției a mai adaugat că în scurt timp va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care Ministerul Justiției formulează propuneri.