Ministerul Finanțelor va fi reorganizat. Vezi detalii

Foto: newsweek.ro

Ministerul Finanţelor va fi reorganizat şi va avea un departament de economist șef, aşa cum au toate ministerele de finanţe din lume. Acesta este anunțul făcut de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, scrie Agerpres.

,,Deocamdată nu am făcut reorganizarea ministerului, dar va exista o reorganizare a ministerului, cred eu un minister mai modern. De exemplu nu are un departament de economist şef, aşa cum au toate ministerele de finanţe din lume. E doar un exemplu. Dar urmează o reorganizare ca să fie un minister modern care să răspundă cerinţelor şi partenerilor noştri în Comisia Europeană”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre conducerea ANAF şi dacă plănuieşte să facă schimbări, Cîțu a precizat că în această săptămână s-a uitat mai mult la situaţia moştenită, iar în ceea ce priveşte instituţiile din subordinea Ministerului de Finanțe va fi efectuată o analiză. ,,O să cer doamnei preşedinte ANAF (preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu – n.r.) o situaţie cu planul pe care trebuia să-l îndeplinească şi vom vedea, după aceea vom lua decizii. Dar vor fi luate decizii în toate instituţiile, decizii pe criterii de competenţă”, a mai spus Florin Cîţu.