18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministerul Econimiei: Peste 300 de milioane de euro pentru industrie

Foto: Agerpres

 

Vineri, Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a spus  că pentru prima dată se alocă industriei peste 300 de milioane de euro, în mai puţin de un an.

“Pentru prima dată, Ministerul Economiei a reuşit alocarea a peste 300 de milioane de euro industriei din România, în cadrul a trei scheme de finanţare. Numărul mare de solicitări de finanţare ne arată că programele gândite la minister sunt unele care vin în sprijinul industriei şi nu sunt făcute după ureche. De altfel, toate aceste măsuri au fost luate în condiţiile în care există un dialog permanent cu reprezentanţii tuturor ramurilor economice de la noi din ţară, pentru a ne asigura că ele sunt benefice mediului de afaceri”, a declarat Mihai Macaveiu, potrivit unui comunicat Agerpres.

Conform acestuia, “la Ministerul Economiei sunt derulate mai multe scheme de ajutor de stat pentru companii care activează în România, care presupun finanţarea investiţiilor în tehnologii noi pentru industria din ţara noastră. De altfel, în această săptămână, au fost semnate mai multe contracte de finanţare, în valoare totală de peste 3,7 milioane de lei. Societăţile comerciale care au primit aceste finanţări sunt din domenii precum fabricarea echipamentelor electrice, industria textilă, farmaceutică ori cea aeronautică”.

În plus, Macaveju susține că ministerul Economiei, dezvoltă și gestionează o chemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiţii iniţiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, cu un buget mediu anual de 150 milioane de lei pentru perioada 2022-2023. De fapt, ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiţii iniţiale sau o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice.

Print Friendly, PDF & Email