Ministerul de Externe: 64 de români care se aflau în Franța au revenit în țară

Foto: agerpres.ro

64 de cetăţeni români au ajuns miercuri în ţară, din Franţa, potrivit Agerpres. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a demersurilor întreprinse de autorităţi pentru revenirea acasă a celor afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, a informat  Ministerul Afacerilor Externe.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti – Paris – Bucureşti, în urma demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne.

,,Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi şi membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum şi alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul acestui stat”, a precizat Ministerul de Externe, printr-un comunicat de presă.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a trei persoane – un cetăţean francez, unul marocan şi unul din Togo, rezidenţi în România.

Cu aceeaşi cursă, pe ruta Bucureşti – Paris, a fost facilitată şi revenirea în Franţa pentru cinci cetăţeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.