Ministerul Agriculturii verifică modul în care se face comercializarea legumelor şi fructelor în România

Acținile de control se realizează prin sondaj și s-au soldat până acum cu amenzi în valoare de 103.000 lei și cu un număr de 334 avertismente care au vizat planuri de remediere. Foto: roaliment.ro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că face verificări în toate piețele agroalimentare din București și din țară, în piețele și depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri.

Angajații de la Direcția generală control, antifraudă și inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, verifică indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a țării de origine și a categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar, potrivit madr.ro.

Sancțiunile s-au aplicat pentru neindicarea corectă a originii și categoriei de calitate pentru loturile de legume și fructe provenite din comerț intracomunitar sau import, pentru neafișarea zonei de producție și a datei recoltării în cazul produselor provenite din producția autohtonă, precum și pentru lipsa documentelor de provenință sau lipsa unor elemente obligatorii de pe aceste documente.

Cu ocazia controalelor s-a constatat că, la finalul lunii iulie, în piețele agroalimentare, în piețele volante și în târguri ocazionale, producătorii români sunt prezenți cu o gamă diversificată de legume și fructe de sezon din producția proprie.