Mihai Fifor, noul ministru interimar MAI. Vezi ce a declarat

Foto: Inquam Photos

După noua numire a lui Mihai Fifor ca ministru interimar al Afacerilor Interne, de  ieri 30 iulie, acesta a început sa facă câteva declarații. El a primit responsabilitatea de la premierul, Viorica Dăncilă să pornească o “luptă” împotriva criminalității și să reformeze sistemul.

Iată care a fost declarația lui la câteva ore după ce a fost a preluat noua funcție „Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării Prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz. Am mandat din partea Premierului să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului”.

Mihai Fifor  își mai ia un angajamentul,  să comunice transparent informațiile privind modul în care au intervenit autoritășile în cazul crimei de la Caracal.

„De asemenea, din respect pentru familiile victimelor și pentru cetățenii care urmăresc evoluțiile, mă angajez să asigur o mai mare transparență în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziție constant informațiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Primul ministru, Viorica Dăncilă a spus, marți, după numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI,  că acesta are sarcina de a solicita de urgență verificări pentru a analiza modul de funcționare a inspectoratelor de poliție și felul în care sunt respectate procedurile. Președintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Mihai Fifor pentru funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat de la șefia instituției cu putin timp inainte sa ședința CSAT.