Migrația din România atinge cote alarmante! În fiecare oră 9 adulți părăsesc țara

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor trage un semnal de alarma: în România la momentul actual vorbim de 9 adulţi pe oră care părăsesc ţara. Foto: wall-street.ro

La Aspen Healthcare Forum, organizat la Palatul Parlamentului, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a declarat că în România la momentul actual vorbim de 9 adulţi pe oră care părăsesc ţara, iar motivul principal nu mai este salariul sau căutarea unei vieţi mai bune în străinătate, oamenii caută conditii mai solide pentru viitorul copiilor lor.

„Marea migraţie a inteligenţei noastre – vorbim despre 9 adulţi pe oră care părăsesc România, majoritatea cu studii medii şi superioare – nu merg doar pentru un salariu mai mare sau pentru o viaţă mai bună. Majoritatea încep să-şi pună problema de a avea, pentru copiii lor, un sistem de educaţie sustenabil şi corect şi un sistem de sănătate care să poată să le asigure în timp buna existenţă în ţară”, spune Pirtea, conform zf.ro.

„Dacă creştem salariile atât în Educaţie, cât şi în Sănătate, dintr-un buget al unui spital, 80-90% merg în salarii în detrimentul investiţiilor, nu vom putea avansa”, a completat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

România ar trebui să aibă două priorități naţionale „transpartidice” în acest moment, Educaţia și Sănătatea, iar acestea ar trebui să fie tratate „cu prioritate şi sustenabilitate”, crede vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.