20 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional

Foto: new.ro

Autorităţile au anunţat că, astăzi, va fi vaccinată persoana cu numărul 1 milion în România, la  doar câteva zile după împlinirea a 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Conform celor mai recente date oferite de Comitetul de coordonare a vacinării, marţi erau vaccinate 983.997 persoane din întreaga ţară. În ultimele 24 de ore au fost imunizate 38.158 persoane.

Campania de vaccinare în România a debutat pe 27 decembrie, cu prima fază în care era inclus personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, care se derulează în prezent.

Cea de-a doua  etapă  se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanelor dn centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus, a declarat zilele trecute că începând cu data de 15 martie se vor putea face programări pentru vaccinarea și pentru cei din etapa a treia, mai exact populația generală.

În prezent, în România sunt folosite trei vaccnuri, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns