3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

”Mia îşi ratează răzbunarea”, regia Bogdan Theodor Olteanu, în cinematografe, din septembrie

Foto: Mia își ratează răzbunarea/ / Facebook

Filmul “Mia îşi ratează răzbunarea”, regia Bogdan Theodor Olteanu, se va lansa oficial începând din 10 septembrie în cinematografele din România, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu va deschide, pe 15 iulie, competiţia “Ceau Cinema!” de la Timişoara şi va fi prezentat în perioada 23 iulie – 1 august în secţiunea “Zilele Filmului Românesc” a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) – ediţia a XX-a.

Protagonista filmului, Mia, este o tânără actriţă care a  hotărât să se răzbune pe fostul iubit. În zilele care urmează despărţirii lor violente, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi – crede ea – răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă, se arată în sinopsisul peliculei.

“Societatea noastră este extrem de violentă în raport cu femeile. Şi nu vorbesc doar de ceea ce se întâmplă la nivelul unui cuplu sau altul. România este absolut primitivă dacă te uiţi la felul în care sunt portretizate femeile în cultură sau mass media. Peste această temă s-a suprapus curiozitatea mea în privinţa procesului prin care idei sau discursuri devin influente. Există mereu o zonă de conflict atunci când încerci să aplici teorie peste realitate – principii imposibil de combătut pe hârtie sunt foarte complicat de pus în practică. Aceasta e o sursă de dramă, dar poate uneori să fie şi amuzant. Filmul nu e o comedie relaxată, dar este ‘Ceao comedie'”, a declarat Bogdan Theodor Olteanu, scenarist şi regizor.

În distribuţie se regăsesc actorii Ioana Bugarin, Maria Popistaşu, Ana-Maria Guran, Carol Ionescu, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Mădălina Stoica, Ecaterina Lupu, Ştefania Cîrcu, Silvana Mihai. Scenariul şi regia filmului aparţin lui Bogdan Theodor Olteanu, imaginea este semnată de Ana Drăghici, montajul de Tudor D. Popescu, scenografia de Alexandra Panaite, costumele de Gabriela Piţurlea, muzica de Alex Bălă, iar sunetul de Dragoş Cătărău şi Răzvan Ionescu. Producătorii filmului sunt Anamaria Antoci şi Anda Ionescu.

Pelicula a avut premiera internaţională în 2020, în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde a obţinut o Menţiune specială a juriului. Filmul a primit Premiul publicului la Les Films de Cannes a Bucarest 2020 şi a făcut parte din selecţia mai multor festivaluri internaţionale, printre care Festival Premiers Plans d’Angers 2021 şi Slamdance Film Festival 2021.